Wilders heeft gelijk

Zo, voor één keer kan ik het helemaal eens zijn met Geert Wilders. Eat your heart out. Maar de monistische schijnvertoning van vandaag vroeg om een volksvertegenwoordiger die zich niet mee liet slepen met de morele druk om er bij elk debat maar bij te zijn voor het kwootje in het journaal, om te laten zien dat je het ook wel belangrijk vindt. Dat is niet ondemocratisch. De triomfantelijke blik waarmee Pieter van Geel vertelde dat er toch geen ruimte was om iets te veranderen aan het crisis-akkoord vraagt eigenlijk meer om een welgemikte schoen, maar gelukkig gaan we zo nou ook weer niet met elkaar om als volksvertegenwoordigers.

Als je geen speelruimte wordt geboden, dan moet je gewoon weglopen. Dion Graus deed het een keer op een stompzinnig nutteloze manier, vandaag deed Wilders het op het goede moment. Jammer dat de rest van de oppositie niet meeliep.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gouda, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Wilders heeft gelijk

 1. Arnoud schreef:
  Gebruikt Safari 525.20.1 op Mac OS

  Net als Wilders heb je blijkbaar niet geluisterd naar Hamer (PvdA) en Slob (CU). Daarnaast: Volgens mijn rekenmachine heb je het CDA niet nodig voor een meerderheid. 😉

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

  Ik gebruik een iets andere rekenmachine. Als het CDA zo sterk stelt dat er nergens aan wordt getornd, dan ben je PvdA en CU ook kwijt. Wie kan rekenen, rekent niet op de coalitie. Het is een beetje een moetje, maar uit elkaar gaan is erger dan bij elkaar blijven. Dus klampen ze zich aan elkaar vast.

 3. jurjenvdb schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.7 op Windows XP

  Hamer heeft zelfs nog moties gesteund, dus alleen het cda komt volledig uit de kast als machtspartij. Geen verandering sinds 'we rule this country.'

Reacties zijn gesloten.