50+ partij trapt campagne 2010 af

De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen is begonnen. In het Gouds Nieuwsblad staat een uitgebreid artikel waarin de 50+ Partij, en met name Jan van Dijk, zich op de borst kloppen met het niet meegaan naar zusterstad Gloucester. De kredietcrisis is een welkome smoes.

Gouda 50+ elfjesMaar op deze leeftijd slaat de vergeetachtigheid nog wel eens toe. Want ook toen de eerste stappen voor deze reis werden gezet, eind vorig jaar, ging het minder met de economie. Was dat toen een reden om af te zeggen? Nee. Heeft toen iemand van 50+ zich verzet tegen de kosten? Nee. Het leek ze allemaal wel prima. De vraag over wie de kosten moest dragen kwam niet bij ze op.

Maar nu, met de kredietcrisis, een onduidelijk oppositieprofiel (want ze steunden het college-akkoord) en de naderende verkiezingen lag het blijkbaar anders. Ineens was het wel erg veel gemeenschapsgeld. Zonder crisis niet? Toen alles al zo’n beetje geboekt was besloten Van Dijk en De Lange niet te gaan. De kosten zullen ze, zo blijkt uit de krant, zelf dragen. Had dan direct zelf betaald en gewoon meegegaan, dan had je nog lol van je geld gehad, denk ik dan.

Dan liever de SP, die vorig jaar al niet mee wilde gaan. En ook onze GroenLinks-fractie besloot dit reisje te laten schieten. Zonder daarvoor uitgebreid de pers op te zoeken trouwens: zo’n afweging moet ieder raadslid voor zich maken. Maar dan wel direct, en niet pas als de verkiezingen minder dan een jaar weg zijn. Daarmee maak je jezelf verdacht, en doe je tekort aan degenen die zo’n reis wel als nuttig ervaren.

Ik ben wel heel benieuwd wat we van het bezoek terug gaan zien in de raad en in ons beleid. Dat wordt nog een leuke Voorjaarsnota dit jaar!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op 50+ partij trapt campagne 2010 af

 1. Theo schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  Een typische vorm van populisme waar ik niets mee kan. Zijn boodschap zal bij heel wat mensen erin gaan als koek en wij maar ons best doen om op basis van inhoud ons werk te doen. Gelukkig hebben we onze weblog nog Daarmee kunnen we in ieder geval bij een deel van de mensen een juist beeld neerzetten.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

   Dat was ook mijn gedachte. Je moet er toch niet aan denken dat door een kritiekloos artikel mensen gaan denken dat dit een weloverwogen principiële actie was…

Reacties zijn gesloten.