Strip tegen discriminatie

De tentoonstelling in het café-deel van het Verzetsmuseum

De tentoonstelling in het café-deel van het Verzetsmuseum

Je moet selectief zijn met uitnodigingen als raadslid, anders ben je al snel fulltime bezig. De meeste sla ik dus af. Het onderwerp discriminatie is (helaas) nog altijd belangrijk, dus toen het Verzetsmuseum een tentoonstelling aankondigde waarin cartoons en discriminatie werden gecombineerd noteerde ik die wel al in mijn agenda.

De tentoonstelling is georganiseerd door anti-discriminatiebureau Art.1 in samenwerking met Strips op de Markt. Juist cartoons en strips zijn geschikt voor het onderwerp discriminatie; wethouder Keulen liet dat zien aan de hand van de ontwikkeling van Sjors en Sjimmie (van de neger met dikke lippen tot de tijd dat je geen “knikkeren” maar “knegeren” moest zeggen), de cartoonisten door op humoristische wijze discriminatie aan de kaak te stellen. Soms filosofisch, soms (pijnlijk) hard.

Goed dat deze tentoonstelling er is, ik heb gelijk 2 posters gekocht om in het zicht op te gaan hangen. Want dat is waar de cartoons zeer geschikt voor zijn: het uitlokken van reacties. Dames, kom er maar in!

Een echte HemNetter?

Een echte HemNetter?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs, Persoonlijk, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Strip tegen discriminatie

 1. Michel Klijmij schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  New blog post: Strip tegen discriminatie http://tinyurl.com/cp3dhf

 2. margreet de boer schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.8 op Windows XP

  Leuk, ik ben nog op zoek naar illustraties voor een boek over vrouw en recht (met bijdragen over gelijke behandeling). Weet je waar het copyright van deze ligt.
  (en ik heb zo'n idee dat je andere reacties van de dames wilde, maar dan moet ik je teleurstellen. )

Reacties zijn gesloten.