BonaMUN

Vandaag was een lange werkdag, maar prima vol te houden omdat het ook een leuke werkdag was (ik heb nou eenmaal het leukste beroep ter wereld). Het was dag 1 van BonaMUN (Model United Nations), een VN-simulatie voor middelbare scholieren. Met een delegatie van 9 leerlingen, en mij als begeleider, zaten we in Leiden. Onderweg daarnaartoe leverde dit keurig in pak gestoken en gestripte ensemble nog wat commentaar op, op het Bonaventura College vielen juist de loslopende leerlingen zonder stropdas op. De kleding is trouwens sowieso een leerproces: onderste knoopje open of dicht?

Vandaag was vooral een introductie, de formele opening en veel, veel lobbyen. Morgen en overmorgen wordt er serieus gedebatteerd over vlaggetjes op de noordpool, drugshandel en allerlei andere wereldproblemen. De eerste indruk was positief, waarbij onze groep als MUN-debutanten zich niet hoefden te schamen qua voorbereiding en Engelse spreekvaardigheid heb ik het idee. Ik hoop voor ze dat het wat oplevert als er zondag in de General Assembly gestemd gaat worden over de resoluties die dan zijn opgesteld.

Hier volsta ik met de leuke reactie van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, en de groepsfoto.

Reactie uitlokken bij @MaximeVerhagen

@MaximeVerhagen adviseert de leerlingen

De delegatie

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op BonaMUN

  1. kobus de trainert schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

    goeie pic. Krisje de mooiste natuurlijk! voor het overige ziet een equipe in pak er natuurlijk buitengewoon vet uit. reacties onderweg ken ik; mogelijk kwamen ze deze keer van verkopers bij Oger die enkelen terecht een kledingadviesje wilden geven (overhemd uit broek kan niet; broeken moeten passend ingekort; beter géén jasje dan een jasje dat veel te groot valt, stropdas alleen met double-windsor geknoopt; sneakers onder een pak, daar komt alleen Robbie Williams mee weg, etc etc; van mij zijn de adviezen vandaag tot 24.00 gratis). Ben benieuwd naar inhoudelijk nieuws. Past vast niet in de twitter! Succes morgen en groet aan iedereen!

Reacties zijn gesloten.