Vakantie

Tolhuis bij haven, binnenstad Gouda richting Krimpenerwaard

Tolhuis bij haven, binnenstad Gouda richting Krimpenerwaard

Vandaag is de eerste echte vakantiedag. Weliswaar nadat ik al drie weken lang geen les meer heb gegeven, en het laatste grote nakijkwerk vorige week woensdag al af was (het laatste kleine stapeltje, de inhalers & herkansers, waren maandag af), maar nu is echt het moment dat er even niets meer hoeft. In alle dagen ervoor ben ik nog op school geweest voor wat we in het onderwijs “klusjes” noemen: de leerlingdossiers updaten, alles rondom rapporten, programma’s voor volgend jaar maken, overleg met nieuwe sectiegenoot, overleg over excursies en vakoverstijgende zaken, het mentoraatsprogramma voor klas 2… maar ook dat is nu allemaal af genoeg.

Eén van de hoogtepunten was wel het personeelsuitje, dat dit jaar eens in de buurt bleef. Met het thema “het Coornhert door de eeuwen heen” bezochten we de Sint Jan (parochieschool en graf Coornhert), Huize Groeneweg, De Doelen, en Van Lanschot. Het is atijd leuk om op plekjes te komen waar je nooit eerder kwam – nou dacht ik van de Sint Jan de meeste hoekjes toch wel gezien te hebben, maar in de dakgoten was ik nog nooit geweest. En zal ik ook nooit meer komen, want ik begreep dat dit een unieke once-in-a-lifetime kans was…

Met gevaar voor eigen leven

Met gevaar voor eigen leven

Markt van boven

Markt van boven

Trappetje

Trappetje

Uitzicht richting IJssel

Uitzicht richting IJssel

De Raad was al klaar op 1 juli, en het leesvoer over parkeren ga ik wel in augustus tot me nemen. Eerst maar lekker ontspannen. De twitter- en weblogluwe periode breekt weer aan…

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags . Bookmark de permalink.