Vakantiebandje en zomerhit

Vroeger had je het nog echt: het vakantiebandje. Het bandje dat de hele vakantie werd grijsgedraaid. Op die manier zijn JJ Cale en Vaya Con Dios op plekken in mijn hersenen terecht gekomen waar ze nooit meer vandaan kunnen komen (liefst met slechts deels verstaanbare teksten: dip dip dip, railroad track).

In Noorwegen hingen we dit jaar meer van de radio af, en kwamen er twee nummers bovendrijven als vakantiehit. Een is al wat ouder, White Lies met To lose my life, de andere staat nog steeds op de A-lijst van het station NRK-P3. Een soort bizarre mix van country en hiphop, en de clip is nog raarder. Maar het is wel heerlijke muziek om met maar liefst 80 km/u (de maximumsnelheid op de meeste wegen buiten de bebouwde kom in Noorwegen) over de weg te suizen. De Paperboys met Lonesome Traveller is dus mijn nominatie voor Zomerhit van 2009.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Vakantiebandje en zomerhit

 1. ingrid schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.13 op Ubuntu

  ik heb ze allebei beluisterd, maar vind het geen zomerhits.
  Dan maar Vaya con Dios (als ik dat nummer hoor, rijden we weer langs de Atlantische kust, op weg naar Souraide……) of JJ Cale was meer op de Dordogne denk ik……

 2. Hilda schreef:
  Gebruikt Firefox 3.5.2 op Windows Vista

  http://www.youtube.com/watch?v=gMqIuAJ92tM (Peter Fox, Haus am See)
  Deze had ik op mijn vakantieafspeellijstje iPod staan als favoriet. Simpel maar vrolijk.
  Die Lonesome Traveller is ook een heel leuk reisnummer!

 3. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.13 op Ubuntu

  Haus am See is inderdaad een leuke! Al regelmatig op de radio langs horen komen.

Reacties zijn gesloten.