Chinezen gemist

Heb ik dat weer. Het leukste debat van het jaar, over het krediet voor het Bolwerk, lag ik met griep thuis. Ik had me erg verheugd op het uitspreken van onze goedkeuring voor de lening en daarmee het doorgaan van de Bolwerkplannen. De risico’s zijn beperkt, het is verantwoord om de lening te verstrekken, en het kost ons geen geld. Nog meer had ik me verheugd op de bijdrage van de VVD.Klik op het gelukskoekje voor het bericht. Bak er zelf een.

Maar dat het zo bizar zou worden, dat had zelfs ik niet kunnen vermoeden. En ik heb nogal wat rare gedachten over de VVD, dus kun je nagaan. Wekten ze al eerder niet echt de indruk dit dossier inhoudelijk aan te kunnen, in het debat kwamen ze ineens met een Chinese investeerder op de proppen. Na eerst maandenlang zeuren dat er niets gebeurt komt het college met een oplossing, en dan wil de VVD ineens iets heel anders zonder enig inzicht in de risico’s daarvan, zonder rekening te houden met bestaande contracten, en met als enige garantie dat het project dan pas maanden later kan starten – als het überhaupt lukt met die Chinees. Werkelijk onvoorstelbaar, en eerder een soort rare sprong om maar niet te hoeven zeggen dat dit college het gewoon goed voor elkaar heeft ondanks alle tegenslagen. Voor de VVD is het gewoon één grote ordinaire verkiezingsstunt over de rug van het Bolwerk, en dat er nu wordt begonnen met de bouw is voor de VVD dus bijzonder vervelend – want waarmee moeten ze nu campagne gaan voeren?

Meer over dit hoogtepunt van 2009 is te lezen bij Theo Krins en Marjan Arenoe en op Forum Gouda door onze Hilde Niezen.

En om af te sluiten een mooi gedicht van JJ Pieterse

Als Chinezen

Minder zouden kezen

Dan zouden er niet zoveel Chinezen wezen

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Chinezen gemist

 1. Planeet GroenLinks schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Michel Klijmij-van der Laan: Chinezen gemist: Heb ik dat weer. Het leukste debat van het jaar, over het krediet.. http://twurl.nl/7xwgee

 2. Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  Michel Klijmij-van der Laan: Chinezen gemist: Heb ik dat weer. Het leukste debat van het jaar, over het krediet.. http://twurl.nl/7xwgee

 3. GroenLinks Gouda schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: New blog post: Chinezen gemist http://bit.ly/4dQdyS

Reacties zijn gesloten.