Twee!

Het blijft toch altijd een tikje spannend: het samenstellen van de kieslijst. Voordat de kiezers zich mogen uitspreken doet de afdeling dat. Dat begint net na de zomer met het invullen van formulieren, dan een gesprek met de kandidatencommissie, die een advies opstellen. De leden hebben uiteindelijk het laatste woord.

Ik ben 2!Dat laatste woord was gisteravond. Ik werd met ruime meerderheid op plek 2 gezet, achter huidig fractievoorzitter en nu lijsttrekker Hilde Niezen. Dat was ook de plek waarvoor ik was geadviseerd, maar ik moest het nog wel tegen twee tegenkandidaten opnemen. Want daar waar we 4 jaar geleden vrij snel over konden gaan op stemmen per acclamatie, na een paar unanieme stemrondes, hadden we nu een grote hoeveelheid goede en gemotiveerde kandidaten. Op plek 3 is Mohamed Amessas gezet, met eenzelfde ruime meerderheid van de stemmen. Als opvolgers Léon van der Meij en Rob Schröder – voor Rob wel jammer na de tijd en moeite die hij het afgelopen jaar in het (burger)raadslidmaatschap heeft gestopt. Mochten we dus ineens op 10 zetels komen dan hebben we nog steeds een uitstekende fractie zitten. Om in zo’n goede groep op 2 gezet te worden geeft vertrouwen voor de komende 4 jaar.

Nu kunnen we dus echt gaan beginnen aan de campagne. Ik heb er zin in: een goede lijst, goede resultaten de afgelopen 4 jaar in het college, een duidelijk groen en sociaal profiel, wie weet waar dat toe gaat leiden op 3 maart!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Twee!

 1. GroenLinks Gouda schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: New blog post: Twee! http://michel.klijmij.net/2009/12/09/twee/

 2. Theo schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 8.0 op Windows Vista

  Hoi Michel, van harte gefeliciteerd met je 2e plek!

 3. ingrid schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.15 op Ubuntu

  Van harte met deze mooie tweede plek!

 4. Pingback: Terugblik 2009 | Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.