Ban de Energienota

Leuk ideetje op Sargasso: niet doemdenken maar positief inzetten om klimaatverandering tegen te gaan:

Ik zou als klimaataanhanger het klimaat vergeten en vol inzetten op de economie. Daarmee overtuig je de grijze middenmoot, die twijfelt aan de oprechtheid en onafhankelijkheid van zowel de sceptici als de fanatici. Een voorbeeld. De slogan: “Ban de energienota” is volgens mij reuze effectief. Welke consument is er nu vóór energienota’s?

Ik heb de sticker al klaar!

Geen Energienota? Ja graag!

Van alle vormen van milieuvervuiling is energiebesparing economisch gezien nou eenmaal het meest aantrekkelijk: de investeringen verdien je terug door een lagere energienota. En in de extreme variant, met warmtepompen, zonnecellen en uitstekende isolatie, is de hoeveelheid energie die je van het net nodig hebt vrijwel 0. Juist in tijden waarin veel mensen zuiniger aan doen met geld een mooi streven.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Ban de Energienota

 1. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 8.0 op Windows XP

  Haha. Maar ehh het bloggen of frequent internetten is eigenlijk ook niet zo milieuvriendelijk.
  Wist je dat wanneer je een uur Google gebruikt, dit even veel energie kost als het kappen van een boom?

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.5.6 op Ubuntu

   Alles wat ik zelf doe is op groene stroom, dus dat scheelt al qua impact 😉 Juist internetbedrijven a la Google, die veel energie gebruiken, zouden moeten worden gedwongen zuiniger met energie om te gaan. Over het algemeen gebruik ik Google trouwens maar een paar seconden, en dan surf ik weer verder 🙂

Reacties zijn gesloten.