Wie is de Mol? (1)

Ja, we mogen weer! Wie is de モル is begonnen, in Japan dit jaar. De eerste aflevering is het vooral proberen om de namen van de minder bekende acteurs en dergelijke te onthouden. Ondertussen heb ik natuurlijk al 5 hints gemist, zoals het subtiele gebruik van de kleur rood na 23 minuten en 40 seconden. Toch blijft het leuk en ga ik proberen tussen het campagnevoeren door de serie te volgen, om er over een week of 10 hilarisch naast te zitten met mijn verdenking.

Na zo’n eerste aflevering valt er nog weinig te zeggen. Kim was te verdacht, dus die is niet de mol. De eerste opdracht snapte ik al amper, dus ik ben niet verbaasd dat daar weinig geld is opgehaald. De mol zou goed op de boot hebben kunnen zitten, dat was de ideale plek om de boel te verwarren zonder teveel op te vallen. Arjen of Hind dus. Ook de tweede opdracht was een echte WidM-opdracht, met allerlei manieren waarop je niet kan zien wie de mol is. Manuel zette zich in dus is waarschijnlijk niet de mol.

Kortom, we zijn weer begonnen, en volgende week ga ik raden wie de mol is!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.

2 Responses to Wie is de Mol? (1)

 1. Nicolien schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 8.0 op Windows 7

  Op mijn werk hebben we een “mollenpool” met als prijs een taart. Ik wil mijn verdenkingen wel met je delen. De afgelopen jaren heb ik het 2x goed geraden, maar meestal zat ik er naast. Ik gok nu op Erik, maar Hind schijnt heel verdacht te zijn. Zij had als enige een rood sleutelhangertje en dat schijnt erg belangrijk te zijn! Veel kijkplezier.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.5.7 op Ubuntu

   Erik is inderdaad nog wel verdacht. Dat gepiel met details is erg belangrijk, maar daar ben ik dan weer erg slecht in. Of alles is een hint (hind?), of ik zie het gewoon niet. Dat is de lol 🙂

   Op zich is het trouwens in het huidige maatschappelijke klimaat wel logisch dat de enige (half) Marokkaanse in de groep wel de mol moet zijn… :S

Reacties zijn gesloten.