Wie is de Mol? (2)

Aflevering 2 van Wie is de Mol maakte veel duidelijk. Ik kon niet “live” kijken, maar gelukkig had ik een oppas-uurtje op vrijdag. Kon ik mooi WidM op de beamer in het aardrijkskundelokaal zetten.

De opdracht in de trams was leuk. In trammetjes rijden, kokers met aanwijzingen zoeken, en dat gebruiken om op een bepaalde plek op tijd moeten zijn. De mol moet zich daar wel een beetje laten kennen, want het is lastig om de schuld op een ander te schuiven. Op basis van deze opdracht is Barbara niet de mol. Zij vindt een koker. Arjen vindt er ook een, maar wel pas heel, heel laat. En hij probeert een tram eerder te gaan zodat ze zeker een hint missen. Erg verdacht. Kim doet er een beetje aan mee, maar die had ik al afgeschreven als “te dik erbovenop”. In de tram ziet Sanne vervolgens de laptop niet. Hoezo mol?

In het Holland Village scoort Frits mollenpunten. Hij doet namelijk iets dat typisch is voor de mol: zich inzetten, maar toch mislukt te opdracht, schijnbaar niet door hemzelf. Frits de mol is, zou je de gang van zaken zo omschrijven: de mol weet zichzelf handig als laatste en losse kandidaat te positioneren. Anderen maken zich verdacht, maar de mol weet welke knop er moet worden ingedrukt om de kaart te zien. Deze drukt hij in, waardoor hij weet waar het geld ligt. Hij geeft de schietende mannetjes de tijd om op het plein te gaan staan, zodat hij op zeker wordt afgeschoten als hij bij het geld is. De mol doet zijn best, maar er wordt geen geld verdiend.

In diezelfde opdracht zijn er meer kandidaten die zich verdacht maken, door het op het verkeerde moment indrukken van de kaart-knoppen. Dat zou een mollenactie kunnen zijn, maar is ook logisch om “voor de zekerheid” te doen. Erik doet bij andere opdrachten verder wel zijn best.

Voor mij zijn Sanne, Frits en Arjen de mol. Kijken hoe dichtbij ik nu zit…

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.