Quote van de Dag: ‘Verrommeling van politiebestel dreigt’

“Als korpsbeheerders dreigen we straks aan een touwtje te hangen van de minister van Binnenlandse Zaken. Dat zal leiden tot incidentenpolitiek.

Als er dan iets gebeurt in bijvoorbeeld Gouda, zal de minister naar de Kamer worden geroepen en zullen partijen pleiten voor landelijke maatregelen. Terwijl het zo belangrijk is dat je op plaatselijk niveau leiding geeft en afspraken maakt met lokale partijen”

Burgemeester en korpsbeheerder Bernt Schneiders legt uit hoe een nationale politie al onze problemen niet gaat oplossen, op nu.nl. Een terechte zorg. De toenemende centralisatie van Den Haag is precies verkeerd. De politie moet juist op lokaal niveau opereren, prioriteiten leggen en samenwerken met de lokale instellingen, organisaties en burgers. Eerder terug richting de gemeentepolitie dan verder opschalen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Quote van de Dag: ‘Verrommeling van politiebestel dreigt’

  1. Michel Klijmij schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    Nieuwe blog: Quote van de Dag: 'Verrommeling van politiebestel dreigt' http://bit.ly/dyXS5e

  2. Gouda schreef:
    Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

    Quote van de Dag: Verrommeling van politiebestel d, http://blauw.in/id.php?id=508651

Reacties zijn gesloten.