Wie is de Mol (1)

Ondanks de nog half bevroren grond is het weer mollen zoeken geblazen. Het 11e seizoen Wie is de Mol? en dus de 11e kans om er wekenlang faliekant naast te zitten. Dat wordt weer leuk!

De eerste aflevering van Wie is de Mol zit erop. Veel inzichten heeft het mij nog niet opgeleverd. Ook nog geen echte verdachten. En na het kleine aantal hints vorig jaar ga ik me ook niet verdiepen in alle theoriën.

Het simpelste is: volg het geld. En dan vallen Karin en Miryanna al gelijk af – zij hebben het grootste deel van het geld in de pot gebracht bij de derde opdracht. En ja, dan vergeef ik Karin dat ze geen idee had dat de bus in mijl per uur in plaats van kilometer per uur reed. Als oudste vrouw van het gezelschap had ze er traditiegetrouw toch al uit moeten liggen.

De eerste en tweede opdracht leveren sowieso weinig informatie op. De eerste omdat er amper geld te verdienen viel, en pas later bleek dat de Mol ook in de bus zat. De tweede omdat ik me goed kan voorstellen dat in de totale chaos iedereen vanzelf verdacht is. Veel hoefde de mol niet te doen. Horace en Patrick bedachten op zich goede systemen voor de kleuren, dus zijn waarschijnlijk ook geen mol. De suggestie van Anna (lidwoorden en zelfstandige naamwoorden?!) was eigenlijk te bizar, maar zou een molactie kunnen zijn. De meest logische positie voor de mol is bij de ontvangers, dus Jan, Karin, Patrick en Hanna.

De derde opdracht bracht geld op, de rest is moeilijk te peilen. Zoals hier ook wordt gesteld is de leugen van Pepijn over het laatste mandje een mogelijke molactie. Sterker nog, hij molt eigenlijk dubbel door niemand naar huis te laten gaan: enorm onhandig als kandidaat, want hoe meer kandidaten, hoe lastiger molspotten. Ook Soundos is verdacht door helemaal niets te pakken – liever lege handen dan het geld?

Op basis hiervan mijn molvoorspelling:

  1. Pepijn
  2. Soundos
  3. Anna
  4. Hannah
  5. Patrick

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.