Wat moeten we met het museum?

Inspiratiebron voor een GroenLinks raadslid is een Volksbuurtmuseum. Da’s het cultureel ambitieniveau in Gouda: een onderdeel dat teruggaat naar oudheidskamers, kleinschaligheid en werken met vrijwilligers. Vraag is of Michel Klijmij dom is van nature of uit politieke berekening

Geen van beide natuurlijk. Maar wel een prikkelend blog: MuseumgoudA met ambitie gevraagd – George Knight

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gemeenteraad, Gouda, Politiek. Bookmark de permalink.

4 reacties op Wat moeten we met het museum?

 1. Schrwebas schreef:
  Gebruikt WebKit 533.17.9 op Mac OS

  Het beleidsplan ‘tussen hemel en aarde..’ geeft aan dat de ambitie bestaat om een stads-historisch museum te beginnen. Vreemd echter dat dan van de twee zittende conservators de gene met de meeste kunsthistorische en Gouds-historische kennis moet verdwijnen…

 2. Ben van Bommel schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  Een museum voor 70.000 mensen heeft geen toekomst. Een stadsmuseum) voor mensen die Gouda interessant vinden misschien wel. Maar dan moet er ook iets interessants te zien zijn. Wat je ook in Gouda tegenkomt vindt zijn licht onder de korenmaat of nauwelijks boven het maaiveld. Crabeth en Goudse Glazen uitgezonderd. Een streekmuseum misschien over het leven op waterige grond of goedgevuld water, water en waterpeil, als het water terugkomt in de stad. De cursus voor Goudologen geeft voldoende stof voor een historisch museum. Zullen we dit vraagstuk, nu eens aan een deskundige conservator opdragen? De keuze voor dagjesmensen of een goegeconserveerd stuk historie. Doe wat duurzaam is. Doe wat mensen trekt. Ben van Bommel

 3. Nan van Schendel schreef:
  Gebruikt Firefox 3.6.13 op Windows 7

  Tussen haakjes zegt Michel in zijn reactie op de VK-blog dat “wij over het geld gaan, het museum over haar eigen beleid” En met wij worden -vermoed ik- raadsleden bedoeld. Dat vind ik iets te kort door de bocht. Met het geld dat de gemeente (met als eindverantwoordelijke de gemeenteraad) overmaakt aan een museum of bibliotheek heeft ze een doel, gebaseerd op ‘n visie op de samenleving. Bij dat geld hoort een opdracht, ‘n afsprakenset, ‘n convenant of hoe je ‘t dan ook noemen wilt. Dus dient de gemeente wel degelijk beleid te ontwikkelen dat verder gaat dan de omvang van een bedrag. Natuurlijk leveren bibliotheek of museum input voor gemeentelijk beleid. Ieder heeft zo z’n eigen rol in dat spel. En als dat goed gespeeld wordt komt dat de besluitvorming en dus de samenleving ten goede.

  Nan van Schendel
  Directeur Bibliotheek Gouda

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.6.13 op Ubuntu

   Dank voor je reactie Nan. Het klopt inderdaad dat geld en beleid niet uit elkaar te trekken zijn, en natuurlijk gaat het over meer dan dat. Maar de input voor dat beleid komt (zeker bij het Museum en de Bibliotheek) vooral uit het veld, jullie weten het beste wat de ontwikkelingen zijn en zelf willen voor de toekomst. Plus dat wij ook moeten zien wat er wel en niet mogelijk is voor een bepaalde hoeveelheid geld voor we het college daarvoor een definitieve opdracht kunnen geven.

Reacties zijn gesloten.