Wie is de Mol? (2)

Aflevering 2 van Wie is de Mol kon nog wel eens heel cruciaal blijken te zijn. Er is geld verdiend, en dat betekent dat er makkelijker weggestreept kan worden. Tegelijk wordt er ook heel wat gemold, zodat het toch nog spannend blijft. Ik ben niet zo van het meeschrijven, dus ben erg blij met de Recensiekoning die een prachtige infographic heeft om de aflevering samen te vatten. En anders wel dit blog waar alle geldstromen worden gevolgd en geanalyseerd per opdracht.

In de eerste opdracht leest elke kandidaat een contactadvertentie van een ander voor. De mol zal hier proberen een verhaal te schrijven dat wel uit te leggen is bij het napraten maar onherkenbaar in de opdracht zelf. Verdachte Pepijn valt op door in zijn verhaal het circus te gebruiken, één van de meest herkenbare elementen van hem. Hij is dus niet de mol. Ook Karin, Anna en Miryanna schrijven een herkenbaar verhaal. Jan en Soundos zitten op het randje, Hanna, Patrick, Horace, en Art kosten de pot geld.

In de schietopdracht gebeurt ook veel. Jan pakt het geld en is dus geen verdachte meer. Pepijn, Patrick en Hanna worden snel afgeschoten. Art verliest 1000 euro en zit heel strategisch. De rest is lastig: wel bijdragen maar ook fouten maken. Horace en Anna vallen daarbij wel op qua slechte communicatie, en zitten ook meer strategisch aan het eind.

Ook bij de bewegende foto-opdracht moet de mol strategisch werken. In de tweede helft van het rijtje, zodat eerdere goede antwoorden weggestreept worden, en erna alleen nog maar moeilijkere verschillen overblijven. De laatste 5 zijn Art, Horace, Hanna, Miryanna en Jan. Van hen heeft alleen Horace een antwoord goed, Hanna valt later uit. Jan was al niet meer verdacht. Blijven over: Art en Miryanna. Bij de eerste 5 maken Pepijn en Karin rare fouten. Aan de andere kant: iets goeds zeggen kan de mol daar wel doen, wetende dat het later in het rijtje wel fout gaat. Anna, Patrick en Soundos zijn dus niet vrijgepleit met hun goede antwoord.

Dat schudt de molranking wel behoorlijk door elkaar. Art heeft duidelijk het meest gemold in deze uitzending. Jan is zeker niet de mol. Patrick, Anna en Karin blijven in de picture. Horcace zou wel de winnaar kunnen worden door slim spel.

 1. Art
 2. Patrick
 3. Anna
 4. Karin

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wie is de Mol? (2)

 1. Joop Meijers schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 8.0 op Windows 7

  Je kan Jan nu wel helemaal uitsluiten maar bij het fotospel gaf ie als laatste antwoord, had dat fout waardoor het kleine beetje dat verdiend kon worden toch nog wegviel.
  Kijk ook nog maar eens naar de blik in zn ogen bij de liquidatieronde, hij keek echt zo van “niemand kan mij iets maken”. Ik weet het niet maar voor mij blijft Jan nog even de Mol.

Reacties zijn gesloten.