Het is mooi geweest

Wat was nou eigenlijk het doorslaggevende moment, denk je achteraf. Volgens mij was dat de vergadering op 16 februari. Niets komt harder aan dan de mededeling dat de borrel na de raadsvergadering niet doorgaat.

Ik kap ermee, met de Raad.

Na 5 jaar is het eigenlijk ook wel mooi geweest. Ik heb alles al een keer gezien en gedaan. Er ligt weer een mooi coalitie-akkoord. Als alles gedaan wordt is Gouda af. Niets meer aan doen. Laat die fusie met Waddinxveen ook maar zitten. Gewoon, lekker ons eigen eilandje. Ik ben niet meer nodig.

Het is ook het klimaat van verharding in de Raad. Vroeger liepen raadsleden zelf nog wel eens met de schaal met bittergarnituur rond. Tegenwoordig zijn het alleen nog de bodes, als baken van neutraliteit, die dat doen. We hebben nog geen bitterbal voor elkaar over.

In de kleine lettertjes van het iPad-contract staat dat je na 5 jaar raadslidmaatschap je iPad mag houden. Ik vind dat een mooi en verdiend afscheidskado. Als ik straks met het kind op schoot Angry Birds uitspeel zal ik met weemoed terugdenken aan al die mooie vergaderingen.

Velen zullen denken dat ik stop “om voor mijn gezin te zorgen”. Met een kind op komst is dat een logische gedachtegang. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Voor je gezin zorgen is me te 2010. Burgemeester van Meppel, of Alphen aan den Rijn, dat is een veel zinnigere besteding van de nieuwe vrije tijd. Een nieuwe start maken, zogezegd. En met dat salaris is de kinderopvang relatief een stuk goedkoper.

Ik stop dus, als Raadslid, per vandaag. De buit is binnen. U kunt mij voortaan elke woensdagavond in de kroeg vinden, waar ik via Twitter de raadsvergadering nog slechts op afstand zal volgen.

Kiezers bedankt. Collega’s bedankt. Speciaal voor jullie allemaal heb ik mijn gevoelens samengevat in deze videoboodschap.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

5 reacties op Het is mooi geweest

 1. Amessas schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  RT @michelk: Nieuwe blog: Het is mooi geweest http://michel.klijmij.net/2011/04/01/het-is-mooi-geweest/

 2. Gerrit schreef:
  Gebruikt Google Chrome 10.0.648.204 op Mac OS

  Brekend: Raad stopt met Klijmij van der Laan.

  Na 5 jaar vindt de raad het mooi geweest. Wat het doorslaggevende moment was, weet de raad ook niet precies.

  De raad heeft alles al een keer gezien en gedaan. Er ligt weer een mooi coalitie-akkoord. Als alles gedaan wordt is Gouda af. Niets meer aan doen. Laat die fusie met Waddinxveen ook maar zitten. Gewoon, lekker ons eigen eilandje. De raad is niet meer nodig …

 3. Dirk Barth schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 8.0 op Windows Vista

  Beste Michel,

  Goed dat het 1 april is. Anders zou ik jou en vooral je blogs missen. Ga dus nog maar even door. Er is nog voldoende te doen in Gouda. Alphen en Meppel kunnen nog wel even wachten.

  Met vriendelijke groet, Dirk Barth.

 4. Ben van Bommel schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 8.0 op Windows 7

  Goed plan Michel, ik vind jou in de kroeg evenzo aangenaam als in de Raad. Vanaf 1 april wordt ik
  ook kroegraaadslid. Mag ik je i-Pad een keer lenen?
  Ben van Bommel

 5. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 3.6.16 op Windows 7

  Ben, met jou in de kroeg – of Filmhuis – is altijd prima. Je mag dan ook wel een keer Angry Birds proberen.

  Dirk, dank 🙂

  Gerrit: lol! was eigenlijk nog een leukere geweest 😉

  En verder natuurlijk:

Reacties zijn gesloten.