Wie doet het met wie?

Het was weer begrotingstijd. Ook al moet ik nu als fractievoorzitter een stuk meer opletten dan vroeger, toch blijft er wat tijd over voor oude hobbies. Wie interrumpeert wie? Het interruptiedebat is niet alleen leuk om te volgen en een goede manier om een onderwerp uit te diepen, het zegt ook iets over de politieke verhoudingen. We zitten nu wel in 2015 dus weg met excelgrafiekjes en enter de Circos Visualizer:

interrupties2015

Bam. Even letten op de kleurtjes: de oorsprong bepaalt de kleur. Toevallig is GroenLinks ook groen dus die drie links heb ik gepleegd. Het CDA is rood (ik kon dat zo gauw niet instellen) en die heeft mij dus geïnterrumpeerd. Een paar opvallende: SGP en 50+ interrumperen niet maar krijgen er wel een paar; het actiefst zijn CDA, GoPo, D66 en D66. CU en CDA gingen bovendien flink los op GoPo, zoals je aan de dikke lijnen kunt zien. Maar wie ging er niet los op GoPo. Geen interrupties is lekker rustig voor de spreker maar kan ook een gebrek aan aandacht betekenen; het overkwam PvdA, PvdD en GBG.

Al met al weer een mooie avond, zo algemeen beschouwd. Wat ik heb gezegd is op onze afdelingssite te zien. Hoe dat er dan allemaal uitzag is te zien op de webcast.

En wie weet maak ik ook weer eens wat tijd om hier te bloggen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, GroenLinks, Politiek. Bookmark de permalink.