Over

Als je op m’n site bent gekomen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar intieme en persoonlijke informatie over mij. Dat geeft niks, je bent de enige niet. Op deze pagina zou je in elk geval alles moeten vinden.

Samenvatting

Michel in 2006Michel Klijmij woont samen met mevrouw Klijmij en kat Felix in Gouda in de Kadebuurt, na eerst 5 jaar samen in de buurt Oosterwei – voornamelijk bekend vanwege het internationale karakter – gewoond te hebben. Tot zijn huishoudelijke taken behoren koken, wassen, en strijken afwassen. Hij is afgestudeerd, maar heeft nog geen bordje “Drs. Michel” aan de deur hangen om ermee te pronken. Naast de computer en internet behoren politiek, radio en cabaret tot zijn hobbies. Verder is hij gek op geografie en Gouda. In mei 2005 is hij getrouwd. Michel is lid van GroenLinks en gemeenteraadslid voor die partij. Daarnaast geeft hij aardrijkskunde.

Leren

Geboren: 6 augustus 1980, even na 4 uur ‘s middags, in Gouda. Opgegroeid in zuidoost Gouda. Via kleuterschool ‘Pinokkio’ naar de de Burgvlietschool (nu basisschool Nieuw-Burgvliet). Wegens volhoudende bijdehandheid en eigenwijsheid naar het Coornhert Gymnasium gegaan en deze in 6 jaar, in 1998, afgerond. De gehele onderwijsperiode van Michel wordt gekenmerkt door het elke keer net ontsnappen van vernieuwingen zoals basisvorming en tweede fase. Michel in 2004Het eindexamenpakket wordt wel ‘pretpakket’ genoemd vanwege de gamma-vakken keuze (Nederlands, Engels, Latijn, Frans, Economie, Wiskunde A, Aardrijkskunde). Na een wereldreis door Australië van 10 maanden wordt Michel student in Utrecht, alwaar hij aan de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen zich verdiept in de wereld om hem heen in de studie Sociale Geografie. Gezien zijn afkeer van het platteland is het niet vreemd dat hij zich specialiseert in Stadsgeografie. Vanwege de lerarenopleiding wel aangevuld met plattelandige vakken als Historische Geografie en Fysische Geografie. Om het succesverhaal compleet te maken ontmoette hij hier zijn huidige echtgenote. Samen startten zij in 2005 de eerstegraads lerarenopleiding Aardrijksunde.

Vrije Tijd en hoe je er vanaf komt

Michel in 1992Omdat Michel altijd op sport moest van zijn ouders, bestond de vrijetijdsbesteding in zijn vroegere jaren (niet de allervroegste, wanneer je hele leven vrije tijd is) uit gymvereniging Velocitas en wat spelen op straat. Omdat Michel dit maar niks vond verlegde hij eind jaren ’80 zijn sportieve activiteiten naar badminton (GBC) voor het lichaam en schaken (Messemaker) voor de geest. Begin jaren ’90 behoort Michel tot de top van zijn leeftijdsklasse in de Goudse schaakwereld, een niveau dat hij nog lang zou vasthouden. Jammer dat iedereen om hem heen beter werd.

Met de naderende puberteit kon het niet anders of badminton en schaken waren op slag ‘stom’. Voetbal werd de nieuwe vrije tijdsbesteding, in de vorm van CVV De Jodan Boys en geïrriteerde overburen die aan een pleintje woonden. In 4 jaar bezette hij elke mogelijke positie, van keeper tot diepe spits, en toonde zich een constante speler met elke seizoen een doelpunt.

Eind jaren ’90 besloot Michel, op het hoogtepunt van zijn carrière te stoppen en zich volledig toe te leggen op zijn examens en de toneelgroep van zijn school. Onder bezielende regie van Hans van Slingerland, tevens zijn mentor, schittert Michel in 1 van de hoofdrollen. Het was z’n hoofd, zoals sommigen zouden zeggen, na in lachen uit te barsten tijdens een bloedserieuze scene in de repetities.

Dankzij de aandacht van de lokale media kwam Michel samen met Tom Lentz terecht bij Gouwestad Radio. Op de mededeling dat men nog vrijwilligers zocht keken de heren elkaar begrijpend aan, en 2 maanden later begonnen ze met Gouds Actueel Gebeuren op Gouwestad Radio. Deze maandelijkse rubriek in het programma Roept U Maar groeide in de loop der jaren zodanig uit, een seizoen lang zelfs naar TV, dan men niet anders kon dan het programma hernoemen naar Cabaret Sauvignon.

Na bijna 5 jaar kwam een langverwacht einde aan Cabaret Sauvignon / GAG, maar in de tussentijd had Michel zich al verder opgewerkt in Radioland. Van mei 2000 tot oktober 2001 was hij redacteur/verslaggever bij het Radio 1 programma BNN United. Toen hier een einde aan kwam begon hij maar een jongerenmagazine op de lokale radio met de andere Gouwestad jongeren, het populaire Why You. Verder is Michel verantwoordelijk voor de website van RTV Gouwestad en werpt hij zich op als begeleider van nieuwe jongerenprogramma’s. Sinds juli 2003 is hij daarom, ondanks zijn muzieksmaak, eindredacteur van Synergy Radio (inmiddels gestopt) en van 2004 tot 2007 van Wazzup Gouda!.

Hoewel Michel al jaren een behoorlijk politiek bewustzijn had, duurde het tot eind april 2002 voor hij zich aanmeldde als lid van GroenLinks. Hij werd direct actief en zit tegenwoordig in de steunfractie. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond hij op de 4e plaats en kreeg 73 voorkeursstemmen. Helaas bleef GroenLinks steken op 3 zetels, maar dankzij collegedeelname kwam Michel alsnog in de raad. Eind 2006 besloot Michel zich aan te melden als lid van DWARS, iets dat hij daarvoor uit dwarsheid altijd had geweigerd.

Computer- en Internethistorie

Sinds begin jaren ’90 bezit Michel’s gezin een computer. In den beginne was er een tweedehands computer met amper een HD, en zwart/wit beeldscherm. Met name gebruikt voor WordPerfect 5.1 en Leisure Suit Larry. In 1995 namen Michel en zijn broertje Laurens het dappere besluit om een ‘multimedia pc’ aan te schaffen, toen een CD-ROM speler nog een optie was. Deze computer, nog geleverd met OS/2 Warp wat al snel werd ingewisseld voor Windows 3.1, zou tot eind van de eeuw dienst doen alvorens deze werd gestript en bij het oud vuil gezet. Slechts de harde schijf (420MB) en de (4x speed) CD-ROM speler bleven. In 1999 werd het gezin verrijkt met een Pentium 2 computer, met Windows 98, die nog steeds dienst doet (nu met Mandrake 9.2 en 128MB extra geheugen.

Echter begin 21e eeuw wilde Michel van het gezeik af zijn en kocht een tweedehands iMac voor zichzelf op zijn eigen kamer. Deze is tot op heden in zijn bezit en gebruik, op dit moment met de PPC editie van Mandrake 9.1 en 256MB extra geheugen.

In 2002 werd duidelijk dat een Windows 98 server ondoenlijk was en werd een oude P1 ingezet om
met RedHat Linux dienst te doen als server: de zandbak. In datzelfde jaar had Michel al een Palm m130 aangeschaft om zijn drukke leven beter in te delen, en tevens een beetje te patsen. Later werd deze ingewisseld voor een Treo 650.

Zoals misschien wel teveel mensen begon Michel pas eind jaren ’90 met internet, en wel via CompuServe. De inbelverbinding werd door Michel betaald en ook voornamelijk gebruikt. Al snel registreerde hij een adres bij DDSGouda als 55e gebruiker – en dus was ‘michel’ nog vrij. Dit adres zou nog jarenlang gebruikt worden. In 2000 registreerde hij Klijmij.net, wat in 2001 werd gecombineerd met een eigen server (de eerder genoemde zandbak) aangesloten op een XS4ALL ADSL. Later kwam daar nog Affordable-Hedgehogs.co.uk bij. Vraag niet waarom.

De eigen server is inmiddels de deur uit. Het aantal websites onder Michel’s beheer is iets gestegen. Ook Planeet GroenLinks en de Discworld & Pratchett Wiki vallen onder zijn verantwoordelijkheid, evenals groenehartberaad.nl .

Tegenwoordig is Michel nog te vinden op Usenet, MSN (via Jabber), en af en toe IRC.

Mentality waardentest

Motivaction heeft een test die je in een waardenprofiel indeelt. Dit ben ik:

De postmaterialist

De maatschappijkritische idealist die zichzelf wil ontplooien, zich verzet tegen sociaal onrecht en opkomt voor het milieu.

Solidariteit en harmonie kenmerken de mensen binnen dit milieu. Ze zijn kritisch ten opzichte van de hedendaagse maatschappij. Het streven naar een onderlinge verbondenheid, het nemen van verantwoordelijkheden en het werken aan sociaal-maatschappelijke verbeteringen, spelen een prominente rol. Postmaterialisten hechten er veel belang aan te kunnen leven volgens hun eigen principes en zijn sterk sociaal bewogen. Verantwoord leven is belangrijk: zonder verspilling, winstbejag en zonder aantasting van het milieu. Bij voorkeur werkt men bij instellingen of organisaties die een bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn. Mensen binnen dit milieu tonen zich zowel geïnteresseerd in kunst en cultuur (film, musea, toneel, cabaret, klassieke concerten), als in een meer ‘huiselijke’ vorm van vrijetijdsbesteding. Het gezinsleven is veelal hecht (sterke onderlinge betrokkenheid), maar niet ingericht volgens traditionele patronen.

Vervolgens zijn op u de volgende waardenprofielen van toepassing, van meest naar minst passend:

 1. Postmoderne hedonisten
 2. Kosmopolieten
 3. Nieuwe conservatieven
 4. Opwaarts mobielen
 5. Gemaksgeorienteerden
 6. Traditionele burgerij
 7. Moderne burgerij

Fan

Hoewel Michel niet echt fan is van iemand zijn er een aantal schrijvers en artiesten die hij zeer weet te waarderen:

Muziek: Gomez, Radiohead, Dyzack, Powderfinger, The Living End, JJ Cale, Luka Bloom

Cabaret: André Manuel, Kees Torn, Jeroen van Merwijk, Hans Dorrestijn, Najib Amhali, Javier Guzman

Schrijvers: Terry Pratchett, Ben Elton, Connie Willis, Roald Dahl, Midas Dekkers, JJ Pieterse, Neil Gaiman

3 reacties op Over

 1. Hera Gea van den Bosch schreef:
  Gebruikt Google Chrome 27.0.1453.110 op Windows 7

  Laat je haar weer lang groeien, het stond echt fabuleus!

 2. Hera Gea van den Bosch schreef:
  Gebruikt Google Chrome 27.0.1453.110 op Windows 7

  Laat je haar weer lang groeien, het stond echt fabuleus!
  Prachtige site verder, ik heb het met veel plezier gelezen. Zeker dat ik dit ga volgen 😉

  Groetjes!

 3. Paul Christie schreef:
  Gebruikt Google Chrome 92.0.4515.166 op GNU/Linux 64 bits

  Hallo Michel,

  Kostelijk zoals jij dit intieme stuk weergeeft. Ik heb lekker gelachen en een kijkje mogen nemen in jouw wereld, dank daarvoor.

  Mijn haar word steeds dunner, dus ja laat het groeien als dat nog mogelijk is zoals de schrijver hierboven benoemd. De thee is op, aan de slag Paul. Wij kruizen het pad vast wel een keer, lekker belangrijk. Take care. Groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.