Commissie 1: 28 juni 2007

Stadsmarketingvisie

De heer Klijmij vindt dat het besluit helderder moet worden geformuleerd. Gouda wil drie imago’s uitstralen, maar zijn fractie vindt het beter om te kiezen voor één ondubbelzinnig imago. Het historische aspect, het Groene Hart en de kaas ziet hij graag terug in de positionering van Gouda. Bewoners moeten trots kunnen zijn de op de stad. Jongeren zorgen voor dynamiek in een stad: zonder hen wordt een stad nooit bruisend! Hij gaat akkoord met de strategie. Een duidelijker relatie met het Groene Hart vormt een van de belangrijkste trekkers van deze stad.

(…)

Tweede termijn:

De heer Klijmij vraagt om een evaluatie op termijn, want het is van belang te weten welke effect deze nota heeft. Hij blijft erbij dat kaas een belangrijker item kan zijn voor de toerist dan de wethouder suggereert, zelfs als bijprogramma. Jongeren horen wel thuis in een bruisende stad. Een quick win kan zijn: het met groene verf aangeven van fietsroutes die de toerist vanuit Gouda het Groene Hart in voeren.

Wethouder Keulen antwoordt dat er keuzes zijn gemaakt en dan kun je niet iedereen tevreden stellen. Hij betwijfelt of buitenlandse toeristen speciaal voor de kaas naar Gouda komen. Het is wel een deel van het plaatje, maar er is veel meer dan kaas alleen. Van promotie van kaas in de stad zelf is hij wel een groot voorstander. Hij wil de suggestie over de Waag wel onderzoeken, maar dan in het kader van de brede discussie over de Waag. Het is een lastig gebouw.
Wat betreft evaluatie: hij denkt in dit verband meer aan het onderzoeken of partijen meewerken, en minder aan het meten van de bezoekers en euro’s die Gouda binnenkomen. Hij vindt niet dat plekjes waar de tijd heeft stil gestaan in strijd zijn met plekken waar het in Gouda bruist, Beiden kunnen heel goed samen gaan. Er komt een horecavisie waarin ruimte is voor meer horeca en horeca met nieuwe concepten. Demografisch vormen jongeren niet de hoofdmoot van de stad.
• De suggestie van de heer Klijmij over die groene verf op fietspaden zal de wethouder laten bestuderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.