Betaald voetbal in Gouda?

Pardon? Amper spelen de Jodan Boys in de hoofdklasse en nu al speculeren op meer? Nee. Het wordt een beetje druk in Rotterdam. Nu ben ik meer Sparta, maar die blijven zitten. Het is de kleinste van de 3, Excelsior, die verhuizing naar Gouda overweegt:

De Kralingse formatie wil de komende jaren structureel in de hoogste regionen van de eerste divisie meedraaien. Een eventuele verhuizing van Rotterdam naar Gouda wordt daarbij niet uitgesloten. De komende maanden zal Excelsior verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op dit gebied.

Nu vraag ik me af waar je binnen Gouda zo’n club moet laten. Een plek voor een zwembad en een disco vinden was al lastig genoeg, laat staan een voetbalstadion. Hooguit de Gouweknoop, maar die is (nog) niet van Gouda.

Ik ben wel benieuwd in hoeverre Gouda een serieuze kandidaat is. De politieke discussie zal zeker een interessante worden. Publicitair en economisch is een betaald voetbalclub zeker interessant, maar het is maar de vraag of Gouda het zal kunnen behappen.

Update: Excelsior komt alleen naar Gouda om stroopwafels te kopen. Ook een impuls voor de economie dus.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda met de tags , , . Bookmark de permalink.