4 april, kikker in je bil

Bij David Rietveld:

Op 1 april kondigden we HemNet aan: een werkgroep voor mannen binnen GroenLinks. Een enkeling – met name mannen – dacht meteen aan 1 april, anderen – met name vrouwen – leken het wat serieuzer te nemen. Door een combinatie van factoren was het er van mijn kant niet van gekomen om er een follow-up op te schrijven. Eerlijk gezegd dacht ik ook niet dat dat nodig zou zijn. Een goede grap behoeft geen krans. In dit geval leek het me duidelijk dat het een grap was, tenzij ‘wij mannen’ een heel ander gevoel voor humor hebben.

HemNetAl bij het eerste mailtje van David over de HemNet grap had ik iets van: count me in. Het leek me leuk, juist omdat het een onderwerp is waar mensen wil in zouden kunnen trappen. En, aan de reacties te zien was het inderdaad een tere plek die wij sneue mannen raakten. Ook al wilde de voorzitter van FemNet wel gelijk samenwerken.

Onder de leukste reacties schaar ik het telefoontje dat “of het nou een 1 aprilgrap is of niet, ik vind het top!” van een redelijk prominente GroenLinkser. En het blijft toch opvallend om te zien dat een mannengroep direct als 1 aprilgrap wordt gezien, terwijl we al jaren voor allerlei groeperingen werkgroepen hebben. Voor Paul, David, Arnoud, René, Harmen en mijzelf toch wel een reden om na te denken over en na te genieten en van deze actie.

HemNet is dus een grap, maar de reacties laten zien dat er, zoals het een goede grap betaamt, wel een serieuze ondertoon in zit. Er zal nog wel over nagepraat worden. Zowel door mannen als door vrouwen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags , . Bookmark de permalink.

5 Responses to 4 april, kikker in je bil

 1. Michel Klijmij schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  New blog post: 4 april, kikker in je bril http://michel.klijmij.net/2009/04/04/4-april-kikker-in-je-bril/

 2. Tomas schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  Als ik het zo lees heeft jullie partij toch een serieuze "battle of the sexes" 😛

  Waarom niet gewoon meteen de werkgroep wel oprichten en de positie van de man binnen de partij bekijken? Als er zo 'heftig' gereageerd wordt en een simpele 1 april grap niet eens doorzien wordt… is er toch iets aan de hand!

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

   Ik denk dat de grap wel genoeg heeft losgemaakt zo 🙂

   Om nou serieus met een mannenwerkgroep te gaan overleggen over de Positie van de Man binnen de Partij, nee dank je. Zo dramatisch is het niet. Het af en toe wakker schudden van de partij is genoeg 😉

 3. Huub schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.8 op Windows XP

  Ik wil best alsnog hemnet.groenlinks.nl aanmaken hoor 🙂

Reacties zijn gesloten.